Ops! Här var det tomt!

Sommaren är slut

 

Sommartider = roligatider (Och för dem flesta är inte söka jobb roligt)

Om du inte är arbetslös och desperat söker nya jobb för att betala räkningarna, så söker inte studenter eller profesionella jobb på sommaren. Varför? För att dem flesta ser jobbsökande som tidskrävande och deprimerande, sommartider är ändå om att njuta och ta det lugnt.

”Jag söker ett nytt jobb efter sommaren” kanske du säger till dig själv, och för att rättfärdiga det så kanske du säger ”Jag vill inte börja på ett nytt jobb under sommaren” eller ”Jag har semester under sommaren, skulle inte vilja skippa den”. Kort sagt, vi rationaliserar att det inte är rätt tid punkt att byta arbetsplats. Men vad händer när sommaren är slut?

Flera tusen börjar söka nya jobb under hösten med uppdaterade CV:n och enthusiasm. När du söker nytt jobb efter sommaren är sannorligheten att du inte hör något av arbetsgivare som har det överfullt med ansökningar (speciellt online ansökningar).

Hur ska man göra då? Arbetssökande handlar om attt vara konsekvent, ha en strategi som du kan genomföra dem nästmaste dagarna. Arbetssökande är inte ett heltidsarbete men det kräver hängivenhet. Enligt intervjuer med chefer och HR personal så är det viktigaste att man sticker ut med sin ansökan. Allt från layout till innehåll, första intrycket är om man har lagt ner tid på sin ansökan och det brukar vara layouten som påvisar detta i första hand. Innehållet i ansökan ser man tydligt om man har gjort sin hemläxa. bäst.

Vill du ha fler tips och nyheter? Skriv in din mail på Newsroom så ser vi till att du blir uppdaterad med det senaste.

Tillbaka

share on